Wat is een flexi job?

Een flexi-job is een vorm van tewerkstelling waarbij een werknemer die drie kwartalen geleden minstens 4/5 gewerkt heeft bij een andere werkgever, onbelast kan bijverdienen in de horeca, detailhandel, bakkers, slagers en kappers.

Loon?

Het minimumuurloon voor een flexi-job is 10,08€ per uur. Dit wordt geïndexeerd en is inclusief vakantiegeld. Als je bovendien werkt op een zon- of feestdag heb je nog recht op een premie van 2€ per uur, met een maximum van 12€ per dag. Werk je tussen 12u ’s nachts en 5u ’s morgens krijg je nog een extra vergoeding van 1,24€ per uur bovenop je loon. Je mag zoveel uren werken als je wil. Zelfs tijdens je vakantie bij je werkgever.

Onbelast bijverdienen?

Je brutoloon is gelijk aan je nettoloon. Je betaalt hier geen extra belastingen noch sociale bijdragen op. Wel moet je drie kwartalen voor je je flexi-job start minstens 80% aan de slag bij een andere werkgever geweest zijn. In praktijk wil dit zeggen dat je een flexi-job start in  – bijvoorbeeld – februari 2019 – het eerste kwartaal – je in april, mei en juni 2018 – drie kwartalen geleden – minstens 80% van die periode gewerkt hebt.

LINK Verdien vandaag nog een centje bij en vind hier je vacature

Uurregeling; weekendwerk, ‘s avonds of overdag…

Een bijverdienste op vaste basis of maar een paar keer een centje extra verdienen, werken in de horeca op oudjaar of elke zondag helpen bij de bakker om de hoek. Je mag zo veel bijverdienen met een flexi job als je zelf wil. Bij een of meerdere werkgevers. Het gaat allemaal met een flexi-job. Vind ze hieronder!

CTA zoek hier je week(end)werk

Gepensioneerd?

Op pensioen, maar wil je toch niet stilzitten? Dat gaat. Op deze pagina vind je meer info

Waar kan ik allemaal een flexi job doen?

Horecajobs in Antwerpen, een bijverdienste bij de bakker in Gent of weekendwerk in de supermarkt in Hasselt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Als flexijobber kan je terecht in volgende sectoren

  • Horeca
  • Supermarkten
  • bakkers en slagers
  • kleinhandel
  • Kapsalons en schoonheidssalons

Sidejobs

Leave a Reply